NGK De Pelgrim

Ons vertrekpunt
NGK De Pelgrim is voortgekomen uit de Nederlands Gereformeerde Kerk die samenkomt in de Proosdijkerk aan de Veenderweg. Omdat deze gemeente sterk groeide en de gemeente erg groot werd, ontstond de noodzaak om te splitsen. De nieuwe gemeente die hieruit is ontstaan is De Pelgrim. Op 7 april 2013 werd de eerste dienst gehouden in scholengemeenschap Het Streek aan de Bovenbuurtweg en sinds die tijd bouwen we met elkaar aan deze gemeente.

Onderweg met elkaar
Het proces om een ‘nieuwe’ gemeente op te starten is door velen enthousiast aangegrepen en daarin hebben we vanaf het begin ervaren dat we samen ‘onderweg’ zijn. Hieruit ontstond de naam ‘De Pelgrim’. Een Pelgrim is ook onderweg uit liefde voor zijn God. Dat zijn wij ook. Het geeft ook aan dat we geen statische gemeenschap willen zijn, maar in beweging. We zijn onderweg. En die weg mag best een beetje avontuurlijk zijn.

Wandel met ons mee!
Op deze website vindt u basale informatie over wie wij zijn, wat we geloven en wat we doen.
Maar geen pelgrim is ooit een stap verder gekomen door achter een computerscherm te blijven zitten. Kom dus op zondagochtend naar Het Streek en ontdek onderweg wie wij zijn.

Word lid

Bekijk de landelijke website van de Nederlands Gereformeerde Kerk

NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim