Speciaal voor jou!

Hoi,
Wat leuk dat je deze site aan het bekijken bent. Graag willen we jou vertellen en laten zien wat we doen en wat we belangrijk vinden.

We doen eigenlijk van alles. Als we zondag bij elkaar komen om samen meer te leren van God en van elkaar, dan doen we dat op verschillende manieren. Laten we bij de allerkleinsten beginnen.

CRÈCHE – voor de allerkleinsten
Onze allerkleinsten zijn van harte welkom bij de crèche. Voordat de kerkdienst begint worden ze door hun pappa of mamma gebracht. Tijdens de kerkdienst kunnen ze dan lekker spelen, slapen of iets anders doen wat bij hen past. We vinden het heel tof als ze het fijn vinden om bij de crèche te zijn. Als ze dat niet leuk vinden, dan mogen ze ook tijdens de dienst bij hun pappa of mamma blijven.

DE ARK – vanaf ongeveer 3 jaar
Als de kinderen al wat ouder zijn, zo ongeveer 2,5 of 3 jaar, dan mogen ze naar de Ark. Bij de Ark kunnen de kinderen lekker spelen. Er wordt een Bijbelverhaal verteld. Soms wordt er ook geknutseld. De kinderen worden voordat de dienst begint bij de Ark gebracht en na de dienst weer opgehaald.

OP STAP – groep 1 t/m 5 van de basisschool
Als je in groep 1, 2, 3, 4 of 5 van de basisschool zit, dan mag je naar Op Stap. Weet je hoe dat gaat? Als je binnenkomt, is er een meneer of een mevrouw die tegen je zegt dat ze het fijn vindt dat je er bent. Een klein stukje verder in de hal kun je kiezen wat je bij Op Stap wilt gaan doen. We noemen dat ateliers – lastig woord hè. Een atelier is een manier van werken die het beste bij je past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor knutselen of voor een creatief werkje of voor dansen of voor een spel doen. Jij mag kiezen waar je zin in hebt. Alles wat we doen heeft te maken met het Bijbelverhaal dat bij Op Stap wordt verteld.

Als de kerkdienst begint, dan zit je het eerste stukje van de dienst in de kerk. Dan zingen en bidden we met elkaar. Dan komt het kindermoment. De dominee of iemand uit de kerk vraagt je dan naar voren (hoeft niet hoor). Samen met alle andere kinderen wordt dan alvast nagedacht over het verhaal dat in de kerk en bij Op Stap wordt verteld. Hierna zingen we een kinderlied. Als het lied gezongen is gaan alle kinderen van Op Stap naar de gymzaal. Daar wordt het Bijbelverhaal verteld, zingen en bidden we samen. Dan mag je naar het atelier dat je gekozen hebt. De leiding neemt je mee naar een lokaal en daar kun je lekker aan de slag. Als de kerkdienst is afgelopen, dan wordt je door je vader of moeder weer opgehaald.

OP ONTDEKKING – groep 6 t/m 8 van de basisschool
Als je in groep 6, 7 of 8 zit, dan is er iets anders voor jou. We noemen dat Op Ontdekking. We gaan niet iedere zondag op ontdekking. Zit je in groep 6, dan heb je twee zondagen achter elkaar Op Ontdekking en dan een zondag niet. Zo gaat dat iedere keer weer. Twee keer wel en één keer niet. We beginnen met de kerkdienst en na het kindermoment begint Op Ontdekking. De dominee zegt wie er aan de beurt is en het staat ook op de beamer. Voor kinderen van groep 7 en 8 geldt bijna hetzelfde. Het verschil is, dat de ene zondag wel en de andere zondag geen Op Ontdekking is. Om en om dus.

Na de kerkdienst drinken we samen koffie, thee of fris.
Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens langs en neem je vader of moeder mee.

Niet alleen op zondag zijn we er voor jou.
Doordeweek is er ook club. We vinden twee dingen bij club heel belangrijk.
Ten eerste: dat je meer en meer leert dat God van je houdt en dat dat het mooiste is dat er bestaat.
Ten tweede: dat je samen met andere kinderen plezier hebt en vrienden bent.
Club biedt je dit allebei.
Voor groep 6 is er om de week vrijdagavond club van 18.30 – 19.45 uur.
Voor groep 7-8 is de club donderdagavond van 18.45 – 20.00 uur ook om de week.

We houden club in De Kapel. Deze ruimte kun je vinden aan de Parkweg 138 in Ede.
Van harte welkom.

Speciaal voor ouders
NGK De Pelgrim is gezegend met veel kinderen. Daar zijn we heel dankbaar voor en we zien het als een uitdaging om samen met de kinderen te ontdekking wie God de Vader is, wat Jezus voor ons heeft gedaan en dat de Heilige Geest ons wil helpen om te leven zoals het leven met God bedoeld is.
In al het kinderwerk staat dat centraal. We willen graag dat de kinderen die dingen doen die bij ze passen. Daarom bieden we bij Op Stap meerdere werkvormen aan en leren we de kinderen van Op Ontdekking om meer betrokken te raken bij de kerkdienst. We willen ze daarbij helpen om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.
In de kerkdienst en bij de kinderen werken we zoveel mogelijk aan hetzelfde thema. Hierdoor is de koppeling makkelijker te maken en kun je thuis verder praten over de belevenissen van de zondagmorgen.

Als er vragen zijn kun je deze stellen aan de jeugdouderling – zie contact.

NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim