Veelgestelde vragen

Deze pagina bevat de antwoorden op (veelgestelde) vragen – Frequently Asked Questions of F.A.Q. in het Engels – met betrekking tot de ledenadministratie en de Scipio App:


Ik wil mijn NAW-gegevens (naam/adres/geboorte- of trouwdatum/telefoonnummer/email) wijzigen
Stuur een mail naar ledenadministratie@ngkdepelgrim.nl.


Ik ben lid geworden van de gemeente en wil ook in de ledenadministratie en de Scipio App opgenomen worden
Na één of meer gesprekken met predikant en/of ouderling kan iemand lid worden van onze gemeente. Een nieuw lid geeft zijn/haar gegevens – en die van zijn/haar gezinsleden indien van toepassing – door aan de ledenadministratie, al dan niet via de predikant (ledenadministratie@ngkdepelgrim.nl): Naam (doopnamen en roepnaam + achternaam), geslacht, adres, geboortedatum, emailadres. En, indien van toepassing: doopdatum, belijdenisdatum, attestatie. De ledenadministratie neemt eventueel contact op voor aanvullende gegevens indien nodig. De ledenadministratie zorgt ervoor dat de gegevens in de wekelijkse nieuwsbrief worden gepubliceerd. De webbeheerder (webmaster@ngkdepelgrim.nl) verzorgt vervolgens de uitnodiging voor toegang tot de Scipio App.

Ik heb een kind gekregen en wil hem/haar ook in de ledenadministratie en de Scipio App hebben
Wanneer je kind gedoopt wordt, wordt het automatisch als dooplid opgenomen in de ledenadministratie.

Hoe zorg ik dat ik op het Intranet bij de juiste kring komt te staan?
In principe regelt de kringcoördinator de kringindeling. Hij/zij past zelf de kringindeling aan op de website. Indien nodig informeert hij/zij de webbeheerder. Mocht je op het Intranet niet correct of helemaal niet bij een kring ingedeeld staan, stuur dan een mail aan kringen@ngkdepelgrim.nl.

Kan ik de Scipio App ook gebruiken op een laptop of computer?
Nee, de Scipio App is een app die specifiek voor mobiele apparaten is ontwikkeld; dus een smartphone (iPhone of Android toestel) of een tablet (iPad of Android).

Terug naar boven

NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim