Tweede cd van kinder- en tienerkoor Jedaja

 .

.
2017 is voor kinder- en tienerkoor Jedaja een bijzonder jaar. Het koor viert zijn tienjarig bestaan. En op een feestelijk concert op 28 januari wordt de tweede cd gepresenteerd.

Ook kinderen uit onze gemeente zitten op Jedaja. Misschien kent u ze wel. Het koor werd in 2007 opgericht door dirigente Wilna Grandia. De naam van het koor betekent ‘de Here loven’ en dat is ook de eerste doelstelling.

De kinderen zingen liedjes over dingen die in hun eigen leven spelen en die ze in de wereld om zich heen zien. Ook leren ze hoe je moet staan en bewegen op een podium.

Vijf jaar geleden verscheen de eerste cd van Jedaja, Ik heb ‘t. Het nieuwe album heet Ik ben ‘t. Wilna Grandia licht de titel toe: ‘Het zou mooi zijn als je na het beluisteren van deze cd jezelf afvraagt: ben ik zo iemand die het verschil durft te maken in het leven van iemand anders, die het moeilijk heeft, gepest wordt, in de minderheid is?’

De onderwerpen van de liedjes – mediagebruik, vakantie, leven met God, gescheiden ouders, maar ook gewoon lekker zingen – zijn door kinderen van het koor zelf bedacht. Van de meeste liedjes zijn tekst en muziek geschreven door Marry van Berkel (liedjesschrijfster) of Nicoline Bruil (leerkracht op basisschool De Rots).

Jedaja heeft inmiddels over de negentig leden. Sinds ruim een jaar is er ook een koor in Veenendaal.

Het presentatieconcert is op zaterdag 28 januari in De Schuilplaats in Ede en begint om 19.00 uur. Kaartjes kosten €5,- voor kinderen t/m 12 jaar en €7,- voor volwassenen. Iedereen van harte welkom!!

.

CONCERTINFORMATIE


Terug naar nieuwsoverzicht
NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim