Stadsakkers Veenendaal

In april van dit jaar gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: De voedselbank in Veenendaal voorzien van verse aardappelen, groenten en later ook fruit. Elke week gaan er 180 voedselpakketten de deur uit. Verse groenten en fruit komen straks rechtstreeks van het land bij deze pakketten.Het is zo mooi om mensen, die vanwege welke oorzaak dan ook afhankelijk zijn van de Voedselbank, nu ook heerlijk onbespoten verse groenten aan te bieden.

Een grote groep vrijwilligers gaat dagelijks aan de slag op de akker. Iedereen wordt in overleg ingeroosterd op een dagdeel om te zaaien, te poten, te wieden en te oogsten. Daarnaast moet de groente gesorteerd en schoongemaakt worden. Een heerlijke ontspannen dagbesteding midden in de natuur. In de verte hoor je de grutto’s, kieviten, scholeksters en wulpen boven het Binnenveld. Een ooievaar komt regelmatig buurten. Dit krijgen de vrijwilligers er als cadeautje bij.

De gemeente Veenendaal heeft 3 ha grond ter beschikking gesteld in Veenendaal-Oost waarop we de komende jaren aan de slag kunnen gaan. Het perceel ligt tussen de Rondweg-Oost en de Dragonderweg. Het eerste jaar is vooral een proefjaar. Wat gaat er goed en wat lukt minder goed. In april worden rabarber, aardbeien, prei, sla, andijvie en verschillende koolsoorten geplant. Daarnaast gaan we groenten zaaien. De veldwerkers worden aangestuurd door dagcoördinatoren. Zij weten precies welk werk wanneer moet plaatsvinden.

Stadsakkers Veenendaal heeft naast het verbouwen van groenten en fruit ook als doel om sociale verbinding te leggen tussen de verschillende culturen en leeftijdsgroepen in de samenleving. Een plaats van ontmoeting onder het genot van een kopje koffie of thee.

We hebben er zin in. Doet u ook mee?
Geef je op via stadsakkersveenendaal@gmail.com

Voor eventuele vragen kun je het beste contact met mij opnemen. Tel. 0318-413030 of Mombarg@Planet.nl.


Terug naar nieuwsoverzicht
NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim