Inspirerende dienst op Pinksterochtend

We beleefden een gevarieerde en inspirerende dienst op Pinksterochtend. Voorganger was ds. Ton Vos en een royaal combo begeleidde het grote aanbod prachtige liederen. Luister hier de dienst terug.

We hoorden over de komst van de Heilige Geest uit Handelingen 2:1-13. Met de nadruk op vers 13: “Maar sommigen zeiden spottend: Ze zullen wel dronken zijn“.

Wat is dan die overeenkomst tussen de Geest van God en dronken zijn?
In de eerste plaats dat je er niet omheen kunt. Je merkt het aan iemand. Maar: het vervuld zijn met de Heilige Geest is meer dan alleen maar de Geest hebben.
Ten tweede: een verslaafde heeft een onverzadigbaar verlangen naar drank. Hebben wij diezelfde hunkering? Maar dan naar de Geest? We kunnen immers niet droog staan.

De echtheid van de Heilige Geest kun je echter niet vergelijken met drank. Vol raken van de Heilige Geest is: onder de indruk komen en iets van Jezus uitstralen. Anderen zullen kunnen zien door wie we worden beïnvloed. De Geest brengt de werkelijkheid van Jezus naar ons toe. Het geeft kleur en echtheid.

Het zit ons mensen in het bloed om vooral verslaafd te zijn aan onszelf, aan onze begeerten en angsten. We hebben dat allemaal, dus het valt niet zo op. Het zal pas opvallen als we daar los van zijn. De Heilige Geest maakt ons eigen. Geen naäpers, maar volgers. Ook Paulus zegt: “Wees dan navolgers van God” (Ef 5:1).

.
NGK_Pelgrim_kinderlied1


Terug naar nieuwsoverzicht
NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim