Kom naar de Alpha-cursus!

Bear Grylls staat bekend als de belichaming van avontuur en survival in de wildernis.
Maar dat was niet zijn grootste avontuur. 

In de afgelopen jaren is Bear Grylls bij het grote publiek de belichaming geworden van avontuur en survival in de wildernis. Hij was reservist in de Britse speciale legereenheid SAS, heeft de Mount Everest beklommen, navigeerde door het Noordwestelijke Doorvaart in het poolgebied van Canada en vloog met een paramotor over de Himalaya.
Behalve avonturier, schrijver en tv-presentator is Bear Grylls ook deelnemer geweest op Alpha. Hij vertelt daarover in onze wereldwijde campagne, waarin we mensen uitnodigen het geloof te onderzoeken.

Verhalen over de hele wereld
Of het zich nu op de straten van de Filippijnen afspeelt of op de trottoirs van New York, de reis is voor ieder mens weer anders en iedereen heeft een uniek verhaal. Bij Alpha hebben we het voorrecht om verhalen te horen van over de hele wereld. We stuiten op zoveel verhalen van hoop, geloof en ontdekkingen.
Het verhaal van Bear Grylls is er een uit de miljoenen zeer gevarieerde verhalen van mensen die de grootste vragen van het leven gingen onderzoeken zonder te weten wat ze zouden ontdekken. Ondanks een leven dat in het teken staat van risico’s, gevaar en het onbekende, omschrijft Bear Grylls deze zoektocht als ‘mijn grootste avontuur’. Bekijk het verhaal van Bear Grylls


Voor wie is de cursus?

De Alpha-cursus is iets voor jou als je:
…meer wilt weten over het christelijk geloof
…wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
…nieuwe mensen wilt ontmoeten
…je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen.

Veel mensen lopen rond met vragen. Een gedeelte daarvan komt op de Alpha-cursus terecht. Meer dan 27 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 235.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen.

Waarover gaat het?
Op de cursus worden vijftien verschillende thema’s van het christelijke geloof besproken, zoals deze:
* Is er meer?
* Wie is Jezus?
* Bidden, waarom en hoe?
* Hoe relevant is het christelijk geloof?
* Wat of wie is de Heilige Geest?
* Hoe leidt God ons?
* Hoe ziet zo’n cursus er uit?

Op de Alpha-cursus maak je op elf maandagavonden en 1 weekend kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start altijd met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar live muziek en een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Lijkt het je wat? Kom dan eerst naar de introductieavond en kijk zelf of het iets voor je is. Neem gerust een vriend, vriendin of familielid mee. De sfeer is ontspannen en informeel.

Wanneer begint het en waar wordt het gehouden?
De cursus wordt gegeven in de Proosdijkerk aan de Veenderweg 163 in Ede en de avonden beginnen om 18.45 uur met een maaltijd.
Op 22-1-2018 zal een introductie-avond gegeven worden van het geheel van de inhoud, waarin de sfeer geproefd kan worden en een overview van de cursus wordt gegeven.

Wat kost het?
De Alpha-cursus is gratis. Alleen voor het weekend wordt een geringe bijdrage gevraagd, maar als dat moeilijk is, vinden we wel een oplossing.

Wie organiseert het en waar kan ik me opgeven?
Deze Alpha-cursus wordt georganiseerd door mensen uit de Nederlands Gereformeerde Kerk samen met mensen uit de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk, beide uit Ede.
Contactpersoon is Herald de Groot,
telefoon 0318 – 634 346,
of via alpha@ngkede.nl.
Je kunt je aanmelden via het aanmeldingsformulier.

poster-alpha


Terug naar nieuwsoverzicht
NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim