Int. Justice Mission organiseert The Justice Conference

1000 mensen die deel worden van de beweging van mensen die recht mee maken. Dat is onze hoop voor de eerste The Justice Conference in Nederland. Het programma van de conferentie is opgedeeld in blokken:
ijm_confWaarom zouden christenen recht mee maken in deze wereld?
Het opmerken van een oneerlijke situatie maakt je onrustig en vraagt om actie. Dat zit diep in mensen en is in de christelijke traditie ook erkent en verder doordacht. Welke motieven hebben gelovigen om zich in te zetten voor een rechtvaardiger wereld? Wat zegt de Bijbel erover, Jezus en de traditie, en hoe werkt dat in de praktijk?

Hoe kunnen christenen recht mee maken bij religieuze spanningen? 
Vanaf nu wordt het concreter en gaan we drie soorten onrecht in onze omgeving onderzoeken. De eerste betreft religieuze spanningen. In bijna elk hedendaags conflict spelen religieuze verschillen een rol. In Nederland roept vooral de komst van moslim-immigranten vragen op. Alle partijen lijken elkaar hier onrecht aan te doen. Hoe kan dit genezen? Is het mogelijk in vrede samen te leven?

Hoe kunnen christenen recht mee maken bij onrechtvaardige economische systemen? 
Het waren vooral de bankencrisis en de kredietcrisis die duidelijk maakten dat er machinaties zijn in deze wereld die te groot zijn om te handelen en die tegelijk onrecht instandhouden en verergeren. Dat zien de meeste mensen ook gebeuren in een mogelijke ‘Grexit’, de uittocht van Griekenland uit de EU, en in de vele vormen van onderdrukking en slavernij in diverse handelsketens. Wie heeft niet met verbijstering gelezen over hoe je smartphone wordt geproduceerd? Hoe zitten deze systemen in elkaar? En valt hier toch iets in te doen?

Hoe kunnen christenen recht mee maken bij vluchtelingen?
Niets beheerste afgelopen jaar zozeer het nieuws als de zogeheten vluchtelingencrisis. De Berlijnse Muur is gevallen, maar we trekken inmiddels overal in Europa nieuwe muren op. Wie vluchtelingen opvangt kan op hoon en felle kritiek rekenen. Hoe kun je als individu in deze situatie iets betekenen? Verergert alle hulp de problematiek alleen maar uiteindelijk? Hoe kun je echt verschil maken?

Hoe gaan we om met onze beperkingen en hoe blijven we gemotiveerd?

Inmiddels hebben al een hele reeks bekende en minder bekende sprekers toegezegd.
Zie de conferentie website voor meer informatie: https://justiceconference.tear.nl/programma.
En zie de website van IJM voor meer informatie over wie zijn zijn en wat zij verder doen: http://www.ijmnl.org/


Terug naar nieuwsoverzicht
NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim