Telefoon staat niet stil bij glossy Jezus!

De makers van de glossy Jezus! zijn overdonderd door de hoeveelheid reacties op het blad dat sinds eind vorige week uit is. ,,De telefoon staat hier al dagen roodgloeiend. Het gaat maar door. We krijgen zelfs reacties uit het buitenland”, zegt uitgever Peter van Dijk van LenteMedia. Het bedrijf werd speciaal opgericht om de glossy op de markt te brengen.

Jezus! blijkt zowel niet-christenen als christenen aan te spreken, zo merkt hij aan de reacties die uit het hele land komen. ,,95 procent van de reacties is positief. Dat komt vooral door de toon en de opmaak van het blad.” Dat er ook mensen minder positief zijn, vindt hij prima. ,,Iedereen mag een mening hebben over het blad. Dat vinden we helemaal niet erg.”

Op sociale media wordt regelmatig gemeld dat de glossy Jezus! is gekocht of niet meer te krijgen is, maar Van Dijk zegt dat hij niet weet hoe de verkoopstatistieken werkelijk zijn. ,,Die cijfers moeten van distributeur Aldipress komen. Dat wordt waarschijnlijk eind deze week. Als we nu een getal zouden noemen zou dat een slag in de lucht zijn. Aldipress houdt zich aan de officiële scans van de kassa die winkels doorgeven. Dan pas krijg je reëel beeld.”

Tachtigduizend
De oplage van het blad is tachtigduizend exemplaren. ,,Die verkoop je niet zomaar. Aan een tweede druk zitten we echt nog niet te denken.” Gedroomd heeft Van Dijk wel van eenzelfde uitgave van de Jezus!-glossy in het buitenland. ,,Dat zou natuurlijk geweldig zijn, maar eerst maar eens dit. Dit project heeft ons twee jaar gekost. Dat is eerst wel even genoeg.” Van Dijk, die ook uitgever is bij de Vuurbaak in Barneveld, is verbaasd dat zoveel seculiere media de glossy als onderwerp oppikten. ,,De Volkskrant , NRC Handelsblad, RTL4, noem maar op. Dat is als uitgever iets waar je van droomt.”
Er komt geen vervolg, hoe groot de verkopen ook zullen zijn. ,,Dat kan ik nu al zeggen. We gaan nu eerst maar weer eens mooie boeken verkopen.”
Bron: cip.nl

Terug naar nieuwsoverzicht
NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim