Cursus Bijbelse Toekomstverwachting op zondag in de Proosdijkerk

Cursus Bijbelse Toekomstverwachting op zondag in de Proosdijkerk

Ik heb van de kerkenraad toestemming om de cursus – die ik normaal thuis deed – in de Proosdijkerk te houden. Ik ben er blij mee. Het is mooi en ook leuk om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Als het goed is word je aan het denken gezet en kun je veel leren. Je wordt versterkt in je geloof. De cursus wordt gehouden vanaf 20 september van 14.00 – 16.00 uur elke zondagmiddag in onze kerk. Er zijn in totaal zeven middagen. Het gaat om de Bijbelse Toekomstverwachting die uitgaat van het boek Daniël.                  

Wat kunnen we er van zeggen:

  1. Het is geen kerkdienst. Er is een gebed (van mij) en een cursus. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Zo nu en dan is er een gesprek.
  2. Er wordt niet gezongen. Er is geen combo. 
  3. De cursus wordt niet uitgezonden en is dus alleen fysiek in de kerk mee te maken.
  4. De cursus duurt twee uur, net als bij ons thuis. Het is zondagmiddag’s van 14.00 uur tot 16.00 uur. 
  5. Er staan beneden 70 stoelen in corona-opstelling. Wie komt, loopt door naar een stoel, gaat zitten en vertrekt om 16.00 uur. De jas kan aan de stoel gehangen worden. 1,5 meter staat gelijk aan drie lege stoelen tussen mensen van verschillende huishoudens. Leden van hetzelfde gezin/huisgenoten kunnen uiteraard wel direct naast elkaar zitten. Er is een korte pauze maar geen koffie of thee. Drinken graag zelf meenemen. Wie eventueel naar het toilet gaat, moet het zelf reinigen; deksel en deurknop en kraan. Er ligt een doekje met reinigingsvloeistof. De stoelen en tafels waar je zat in de kerk worden na afloop schoongemaakt. Komen we in gesprek dan houden we keurig 1.5 m afstand.

Kom naar de cursus! Iedereen is in principe welkom. Geef het een kans! Geef je op bij g.lange28@upcmail.nl Dan weten we wie we kunnen verwachten. Je krijgt vervolgens via de mail een indruk van de cursus toegezonden. Ook ontvang je na elke zondag een verslag van het verhaal. Dan kun je het nog eens in alle rust nalezen. 

Locatie: Proosdijkerk, Veenderweg 193, 6713 AG Ede

Drs. Gerard de Lange
Bennekom
Mobiel 06 – 2333 1038


Terug naar nieuwsoverzicht
NGK de Pelgrim
NGK de Pelgrim